Selamat Datang Ke Laman Blog Askar Setia

Pembaca Tegar

Monday, 3 June 2013

SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA : LAHAD DATU VS PRU 13... YANG MANA LEBIH PENTING???


Kerajaan Malaysia mesti mempunyai satu keutamaan yang jelas iaitu melindungi keselamatan rakyat dan negara ini, khususnya daripada pencerobohan militer oleh pengganas asing. Rakyat Malaysia khususnya di Sabah masih tertanya-tanya mengapa Suruhanjaya Siasatan Diraja ataupun dikenali sebagai Royal Commission of Inquiry (RCI) tidak ditubuhkan untuk menyiasat dan mengadili mereka yang terlibat dalam menyebabkan kematian sekurang-kurangnya 10 anggota pasukan keselamatan negara kita di Lahad Datu tempoh hari. 

Apakah yang lebih penting, melayan kerenah seorang manusia yang sudah gila bayang kerana gagal memenangi PRU13 untuk menjadi Perdana Menteri, atau melayan keperluan rakyat kita di pantai timur Sabah yang memerlukan jaminan keselamatan akibat pencerobohan pengganas yang kemungkinan akan berulang semula.Tubuhkan dahulu RCI Pencerobohan Lahad Datu, barulah tubuhkan RCI PRU13! Dahulukan mana peristiwa yang terdahulu terjadi, ikut giliranlah!

Terdapat penemuan terbaru bahawa Anwar Ibrahim mendapat bantuan kewangan yang besar dari sebuah syarikat di negara jiran, dengan tujuan untuk melemahkan Kerajaan Malaysia dan menunjukkan kepada dunia dan rakyat Malaysia bahawa Kerajaan Malaysia lemah serta tidak mampu menangani kemelut pencerobohan terancang di Lahad Datu itu.

Perkara ini disahkan sendiri oleh pemimpin negara tersebut dan Anwar Ibrahim sudah tidak boleh menyembunyikannya lagi!

Maka, kita mendesak supaya kerajaan menyegerakan dan mengutamakan penubuhan RCI Pencerobohan Pengganas di Lahad Datu, bukannya RCI PRU13 yang sudahpun selesai dengan jayanya. 

Berjaya kerana kerana kerajaan DAP Pulau Pinang, kerajaan DAP Selangor dan Kerajaan PAS di Kelantan turut telah berjaya ditubuhkan hasil daripada kemenangan mereka di dalam PRU13 baru-baru ini. Mereka semua menerima dan tidak membantah keputusan PRU13!

-My Massa

9 comments:

 1. lingkupkan demokrasi sebelum demokrasi lingkupkan rakyat!bagi balik hak pemerintahan pada raja2 yang sekarang nie kena pagar dengan demokrasi!

  ReplyDelete
 2. CITE BANYAK BILA PUAKA YG TERLIBAT DGN LAHAD DATU NAK DI TANGKAP JANGAN DOK BOHONG RAKYAT JAH. TIEW TIAN CHUA

  ReplyDelete
 3. wow baghal mana cerita PTD turun jawatan. hipokrit. sialan...

  ReplyDelete
 4. Pundekkkkk... mana cerita PTD apasal senyap je...betul hipokrit.

  ReplyDelete
 5. Pantat lu la askar setia hipokrit mana cerita PTD turun jawatan ...mampus la lu tak lama lagi...

  ReplyDelete
 6. Papagoma dah kena...akhirnya terbongkar juaga ...kamu pundekkk tunggu masa je...pukimak punya askar setia...

  ReplyDelete
 7. Arah politik selalu berubah seperti arah angin, komentar balik ya ke blog saya www.goocap.com

  ReplyDelete
 8. paling penting dapat BRIM ye dak?

  ReplyDelete
 9. kamu masih dicari....jangan tersilap langkah macam papagomo....hipokrit pemfitnah...jangan ingat orang sudah lupa....bila nak mampossssss.....

  ReplyDelete